fredag 4 september 2009

Svininfluensan

Jaha detta kändes ju inte alls bra att få reda på. Jag hade ju tänkt vaccenera hela familjen. Om lilleman får det hur sjuk blir han dåra!? Fixar han det eller!? usch jag är så nojjig inför detta... ...

10 kommentarer:

Filler.nu sa...

Du får göra det du kan själv. Köp en flaska med handsprit och ha hemma och i väskan. Se till att Maja tvättar sig ofta om händerna på förskolan, så hon inte blir sjuk o drar hem baciller till Erik. Du och Johan kan ju vaccinera er så att inte ni blir sjuka och smittar barnen. Svininfluensan är farligast för kroniskt sjuka och människor mellan 30-50 år....

Kolla denna länken:
http://www.krisinformation.se/web/Pages/Faq/ShowFaqsByGroup____31122.aspx

Hoppas allt är bra annars med er!
Kram

Filler.nu sa...

Vet inte vad som hände med länken... provar igen...

http://www.krisinformation.se/web/Pages/Faq/ShowFaqsByGroup____31122.aspx

Filler.nu sa...

Funkar inte, gå via krisinformation.se och sök på svininfluensa eller H1N1

Anonym sa...

Jag berättade det i ett tidigare inlägg att barn under 3 år inte ska vaccineras. Förhoppningsvis klarar dom det bra. Håller med föregående talare, tänk på hand hygien!

Anonym sa...

Sprittvätta hans och era händer flera ggr dagligen. Många tycker det låter nojigt, Men det är bara att strunta i. Du/ni är ju skyldiga att skydda era barn från faror.
Sedan tycker nog jag att det på förskolan ska sprittvättas barnens händer under dagen. Det har införts på flera förskolor i landet. Ta upp det på er förskola också.

Anonym sa...

Vad jag hört så spritar man inte änderna på småbarnsavdelningen (på barnen alltså), med tanke på att små barn stoppar händerna i munnen. Vår chef sa ifrån i alla fall. Ökd handhygien, det e bättre att tvätta händerna med vatten och tvål flera ggr om dagen än att ta på handsprit som faktiskt e så starkt. Sen e det tydligen sagt att det är inte bra med att handsprita händer för ofta heller. Till slut hjälper inte det heller.

Filler.nu sa...

Handsprit är inte farligt. Tar man några gånger/dag på barnen efter dem tvättat händerna, exempelvis efter dem varit på förskolan, innan äter middag så gör det inget. Det torkar snabbt dessutom. Handsprit kan aldrig bli dåligt. I sjukvården använder man det innan och efter varje patient man träffar, menar du då att det efter ett tag skulle mista sin funktion? Nej så är det inte. Låt handspriten flöda! :-)

Obs, Man tvättar bort bakterierna med tvål o vatten först, sedan torkar man händerna och sedan tar man handspriten.

Anonym sa...

Jag som iaf har småbarn i förskolan tycker att det räcker att barnen tvättar sig med tvål och vatten. Det där med handsprit kan man fixa hemma. Tycker att förskollärarna och barnskötarna har så mycket ändå med stora barngrupper. Tycker inte att det är deras ansvar att sprita barnens händer. Ökad handhygien förebygger mycket. Men håller med om att jag aldrig hört att handsprit till slut skulle mista sin funktion.

Karra sa...

Förskolorna vill ju ha bra hygien dom också så och slippa bli smittade så på den förskoaln mina barn går på och där jag jobbar kör dom7vi detta på barnen. Bättre att vara för noga än inget. När jag lämna in Maya på minihuset på MAXI idag så tvättat och sprita som alla barnen INNAN dom fick leka. STORT PLUS till MAXI Stormarknad!!!

Anonym sa...

Mycket bra! Ni kör väl det även när det går vinterkräksjuka?