tisdag 27 januari 2009

Till Chokladälskaren

Chokladkaka 10 bitar

300 g mörk choklad
6 st ägg
1/2 dl råsocker
100 g hackade pekannötter
Till formen:
Kokosflingor och olja

Sätt ugnen på 200 grader. Smält chokladen över ett vattenbad. Separera äggvitorna från äggulorna och lägg i två olika skålar. Vispa äggulorna och råsockret. Tillsätt den smälta chokladen och blanda om. Vispa äggvitorna till ett skum och vänd ner chokladblandningen. Tillsätt hackade pekannötter och blanda om.
Smörj en avlång bakform med olja och bröa med kokosflingor. Fördela smeten i formen. Grädda i 20 min och stjälp sedan upp kakan eller skär ut rutor och dekorera med vispad grädde och en pekannöt.
Receptet kommer från boken Ulrikas bästa GI-mat som innehåller massor med bra recept på bjudmat inför våren och sommarens fester och kalasen.

4 kommentarer:

Chrissan sa...

Mumsigt!
Kanske något att resta på lördag då vi ska ha fikagäster...

Anonym sa...

Menar du att detta skulle vara ok att äta och samtidígt gå ner i vikt? Låter helsjukt!!!!!

Kaos-Anna sa...

Alltså - det där kan du inte äta om du ska gå ner i vikt. Möjligen när du har nått din målvikt.
Men absolut inte under en viktminskning - eller kanske en liiiiten bit nån gång i månaden.

Fokusera på att hitta bra mat.
Skit i alla sötsaker under MINST en månad.
Nödvändigt om man ska lyckas.

Karra sa...

jag såg detta recept hos en bloggare som kör Gi. har inte testat det själv men det såg väldigt gott ut. tror inte att det är så bra om man ska gå ner i vikt men om man ska ha gäster eller kalas och vill äta en liten bit själv då är det ju rätt okej.