tisdag 17 februari 2009

HelvetesNatt

Fy fan vilken natt. Jag och Johan gick och la oss vid 22:00 tiden låg och små pratade lite innan vi sa god natt. När vi precis hade somnat in så började helvetet. Maya drömmer mardrömmar och är jätte ledsen men vägrar sova hos oss. Vi får springa upp till henne varannan gång. När klockan är 02.23 har både jag och Johan tröttnat. Vi tar upp henne, tänder lampan och pratar med henne och försöker lugna ner henne. Hon säger först att hon inte vill berätta vad hon dröm men sen kommer det fram att det är spöken i rummet. Vi frågar hur ser spökena ut och dom är röda och blåa. Vi tittar på varandra och säger men Maya det är du nattlamperna du pratar om dom är ju inte farliga. Vi släcker dom och tänder lampan i fönstret iställe. Hon somnar om i sin säng. Fem minuet går och hon blir ledsen igen ingen går upp, ingen orkar, det blir tyst igen. Alla somnar och jag vaknar nästa gång 06.14 då är det Erik´s tur att äta igen. Han åt vid 02.09. Gissa om man är trött idag!!!

1 kommentar:

Chrissan sa...

Vi har också haft lite problem med våran 05:a om just det där med rädsla för spöken. Är mycket vanligt i 3-4 års ålder har jag läst.
Nu börjar det som tur är gå över. Ett tag vågade han inte ens leka själv på dagarna i sitt rum, eller gå på toa själv...
Man ska tydligen "leta efter spökena" med barnen för att bevisa att de inte finns.